Justiție ciocan judecător

De la Consiliul Raional pe banca acuzaților

Corina Bezer

Potrivit celor constatate de procurori, în intervalul iulie 2013 – septembrie 2015, susţinînd că poate influenţa responsabilii din cadrul comisiilor raionale, controlorilor şi inspectorilor Curţii de Conturi, precum şi Inspecţiei Financiare de pe lîngă Ministerul Finanţelor, învinuita a pretins şi primit bani ce nu i se cuvin de la două persoane – solicitante de compensaţii ca urmare al represiunilor politice. În total, potrivit procurorilor, inculpata a primit de la cei doi solicitanţi 230 mii lei, sumele fiind transmise inclusiv prin intermediul soţului său. De notat că, banii estorcaţi şi primiţi de la solicitanţi proveneau inclusiv din sumele aprobate şi alocate spre plată în calitate de compensaţii băneşti pentru victimele represiunilor politice reabilitate.

 

De asemenea, aceasta mai este învinuită că la începutul lunii martie curent, acţionînd în complicitate cu soţul său, sub pretextul existenţei unui control din partea organelor de control ale statului ce verifică dosarele persoanelor solicitante de compensaţii băneşti ca urmare a represiunilor politice comise în privinţa rudelor acestora, prin înşelăciune a pretins de la aceleaşi persoane – beneficiare de asemenea compensaţii, încă 8 mii lei. Pentru această sumă, inculpata le-a promis să intervină pe lîngă comisia de control pentru a nu le micşora cuantumul indemnizaţiilor calculate şi aprobate spre achitare acestora. 

 

La demersul Procuraturii Anticorupţie, inculpata a fost suspendată provizoriu din funcţie, în prezent fiind cercetată în stare de arest la domiciliu, iar soţul acesteia, care este pensionar MAI, are interdicţia de a părăsi ţara.

 

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi, inculpaţii riscă pînă la 6 ani închisoare.