De Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, a fost deschis un nou centru de preluare a apelurilor

De Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, a fost deschis un nou centru de preluare a apelurilor

11-02-2020 20:19

De Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, în Republica Moldova a fost deschis un nou centru de preluare a apelurilor. Conducerea instituţiei speră că astfel se vor gestiona mult mai rapid cazurile de urgenţă. Noul sediu este dotat cu cele mai moderne tehnologii şi pentru care statul a investit aproape 30 de milioane de lei.

Noul sediu al Serviciului 112 este amplasat în comuna Băcioi, municipiul Chișinău. Acesta a fost modernizat și dotat cu tehnică și tehnologie de ultimă generație, în corespundere cu rigorile de securitate și autonomie,

LIVIU OBOROC, director, Serviciul 112: „Vă închipuiţi, că dacă până acum se întrerupea lumina şi nu era alimentat cu energie elctrică centrul în care ne aflam noi toţi, atunci era o gravă problemă de preluare a apelurilor. Odată cu lansarea acestui centru, noi disperăm încărcătura, respectiv ambele centre pot funcţiona simultan în acelaşi regim.”

În cadrul instituției vor activa 95 de colaboratori dintre care: 41 operatori 112, 14 dispeceri Poliție și 40 angajați din unitatea administrativă 112. Edificiul dispune de o suprafață totală de 1 295 metri pătrați, iar o suprafața de 800 metri pătrați este destină pentru amplasarea centrului de preluare a apelurilor (cu un număr de 25 de stații de lucru) și a încăperilor auxiliare: bucătărie, vestiar, duș, camera de odihnă. 

Valoarea totală a contractului de proiectare pentru reproiectarea și replanificarea sediului a constituit 33 195, 3 mii lei.