dd

DE ULTIMĂ ORĂ

BREAKING NEWS! Primul caz confirmat de coronavirus în România

România are începând de miercuri seară un caz de coronavirus confirmat. Victor Costache, ministrul Sănătății, și secretarul de stat Raed Arafat, directorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au anunțat că în casa acestei persoane mai sunt 7 persoane - niciun copil, dar persoane în vârstă - toate fiind testate și cu rezultat negativ.

Mai multe

De Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, a fost deschis un nou centru de preluare a apelurilor

De Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, a fost deschis un nou centru de preluare a apelurilor

Marți, 11 februarie 2020, 20:19

De Ziua Europeană a Numărului de Urgenţă 112, în Republica Moldova a fost deschis un nou centru de preluare a apelurilor. Conducerea instituţiei speră că astfel se vor gestiona mult mai rapid cazurile de urgenţă. Noul sediu este dotat cu cele mai moderne tehnologii şi pentru care statul a investit aproape 30 de milioane de lei.

Noul sediu al Serviciului 112 este amplasat în comuna Băcioi, municipiul Chișinău. Acesta a fost modernizat și dotat cu tehnică și tehnologie de ultimă generație, în corespundere cu rigorile de securitate și autonomie,

LIVIU OBOROC, director, Serviciul 112: „Vă închipuiţi, că dacă până acum se întrerupea lumina şi nu era alimentat cu energie elctrică centrul în care ne aflam noi toţi, atunci era o gravă problemă de preluare a apelurilor. Odată cu lansarea acestui centru, noi disperăm încărcătura, respectiv ambele centre pot funcţiona simultan în acelaşi regim.”

În cadrul instituției vor activa 95 de colaboratori dintre care: 41 operatori 112, 14 dispeceri Poliție și 40 angajați din unitatea administrativă 112. Edificiul dispune de o suprafață totală de 1 295 metri pătrați, iar o suprafața de 800 metri pătrați este destină pentru amplasarea centrului de preluare a apelurilor (cu un număr de 25 de stații de lucru) și a încăperilor auxiliare: bucătărie, vestiar, duș, camera de odihnă. 

Valoarea totală a contractului de proiectare pentru reproiectarea și replanificarea sediului a constituit 33 195, 3 mii lei.