Marea Adunare Centenară Afis  25 martie 2018

DECIS// Fără drapele de partid la Marea Adunare Centenară din 25 martie

Corina Bezer

„În urma discuției de la Biroul Politic, am decis că noi aparținem cauzei naționale și nicidecum invers. La Marea Adunare Centenară, trebuie să lăsăm deoparte toate orgoliile, trebuie să lăsăm toate interesele politice și să avem cu toții drapelul tricolor. Drapelele de partid ar trebui păstrate pentru luptele politice, întrucât acest frumos eveniment trebuie să fie în afara politicii”, a declarat Ilie Crețu, reprezentant al Partidului Liberal. 

În același timp, Partidul Unității Naționale, reprezentant la ședința Alianței pentru Centenar de Sandu Școdin, a declarat că vor lua în scurt timp o decizie în privința prezenței drapelelor de partid la Marea Adunare Centenară. Iar Partidul Național Liberal s-a pronunțat pentru ca partidele să își aducă propriile drapele. 

La propunerea președintelui „UNIREA – ODIP”, Vlad Bilețchi, propunerea a fost supusă la vot. Astfel, din 16 persoane prezente la ședință, 12 s-au pronunțat pentru ca drapelele de partid să nu fie prezente la manifestație, în timp ce două persoane au votat în favoarea drapelelor de partid, iar alte două s-au abținut. 

Amintim că cea mai mare manifestație unionistă de la independența Republicii Moldova va avea loc duminică, 25 martie 2018, la ora 12.00, în Piața Marii Adunări Naționale.