Ion şi Doina Aldea-Teodorivici

DECIS! Minut de reculegere în fiecare instituţie de învăţământ în memoria lui Ion şi Doina Aldea-Teodorovici

Corina Bezer

Potrivit demersului înaintat de AO „Onoare, Demnitate şi Patrie” (ODIP), se constată, în ultima perioadă, „o neglijare a culturii, a personalităților notorii, care sunt date uitării de tânăra generație. În calitate de reprezentanți ai societății civile, considerăm absolut necesară o astfel de acțiune, cu scopul de a educa tânăra generație în spiritul valorilor naționale ale neamului”.

Demersul a fost avizat de Ministerul Educaţiei astăzi.

„Este datoria noastră sfântă să-i comemorăm pe Ion si Doina Aldea-Teodorovici. Asociația unionistă ODIP va distribui panglică tricoloră, va dărui CD-uri cu muzica regretaților interpreți și va sonoriza piesele acestora pe coridoarele instituțiilor de învățământ. În urma demersul depus de noi la Ministerul Educației, toate instituțiile vor aloca un minut de reculegere în memoria lui Ion și Doina Aldea-Teodorovici. Decizia Ministerului Educației este una patriotică, demnă de respect”, a precizat Vlad Bileţchi, preşedintele AO „Onoare, Demnitate şi Patrie”. 

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizației non-guvernamentală, apolitică, care are scopul de a educa tânăra generație în spiritul valorilor naționale românești și de a contribui la realizarea reîntregirii neamului românesc.