castelul mimi

Descoperă istoria nepovestită a vinurilor mimi

Adelina Scripcari

 

Monumentul istoric, a fost readus, conform tehnologiilor moderne, la imaginea şi arhitectura pe care o avea cândva. Complexul turistic este unul cu adevărat plin de istorie, cuprizând un muzeu, o sală de conferinţe şi o galerie de arte.

Cristina Frolov, manager general Castel Mimi, a declarat:

Constantin Mimi şi-a făcut studiile în Franţa, la şcoala de agronomie. Conform legendei, s-ar fi inspirat dintr-un proiect, dintr-o arhitectură pe care a văzut-o acolo

 

Mai mult, restaurarea clădirii s-a făcut după câteva poze rămase de pe vremuri: „Şi geamurile, arcurile, toate au fost făcute conform pozelor găsite. Chiar şi jgheaburile, burlanele, noi am încercat la maxim să le apropiem de ceea ce a existat”

castel mimi

 

La fel, tot la Castelul Mimi a avut loc închiderea Festivalului de Muzică Clasică Moldo Crescendo. Fiind înconjuraţi de o arhitectură şi un design formidabil, muzicienii au interpretat lucrările lui Bach Concert  Brandenburgic nr 3, Enescu Quintet cu pian, Mendelssohn – octet de corzi şi Strauss – Tritsch Tratsch Polka.

castel mimi

 

Odată cu finalizarea renovării „Complexului turistic Castelul Mimi” vor fi date în exploatare: un muzeu, o galerie de artă pentru tinerii artiști, o sală de conferințe, un hotel, un restaurant, câteva ateliere de creație, atât de arte populare, cât și pentru gătit, precum și săli pentru evenimente. În castel vor fi amenajate patru săli mari pentru 100-120 de persoane, două săli de degustări și 6 hale în beci.

castel mimi

 

castel mimi

 

Sursa foto: tudor.dumbrava, nicoleta_ap, ninagrosu91, fabienlaine, ikutotsuki.