PROTEST AUR

Deșteaptă-te, române” pentru Dodon! AUR a protestat la CEC și la sediul PSRM față de decizia de a limita secțiile de vot în diaspora

Corina Bezer

Ulterior, unioniștii de la AUR le-au adus socialiștilor un dar mai deosebit: imnul „Deșteaptă-te, române”, dar și alte cântece patriotice au răsunat chiar în fața sediului PSRM. Manifestanții au scandat „Trădătorii”, „Jos Dodon” și „Jos kuliokarii”.  

PROTEST AUR

„Socialiștii, prin vocea fostului consilier prezidențial al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi, care a demonstrat nu o singură dată slugărnicia față de Kremlin, se tem de votul din diaspora și au pus la cale această mârșăvie și bătaie de joc față de diaspora. Decizia CEC de a limita secțiile de vot din diaspora este mai mult decât sfidătoare, este o palmă peste democrație și dreptul de a alege. În plină pandemie, oamenii sunt obligați să stea la cozi infernale pentru a-și exercita dreptul la vot. Această decizie a CEC-ului este dictată de Moscova pentru a proteja regimul mafiot Dodon-Șor”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR).

PROTEST AUR

Amintim că peste 100 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova s-au înregistrat prealabil pe site-ul CEC pentru a putea vota în cadrul scrutinului din 11 iulie. În pofida acestui lucru, CEC a decis deschiderea a doar 139 de secții de vot în diaspora, fiind acceptată astfel propunerea fostului consilier al lui Igor Dodon, Maxim Lebedinschi de a păstra același număr de secții ca și la alegerile prezidențiale din 2020. Atunci, în mai multe țări, oamenii au stat la cozi ore în șir, iar la unele secții de vot buletinele au fost epuizate, iar numeroase persoane nu și-au putut exercita dreptul la vot.