Natalia și Maria Miliș

Destinul a două fetițe a fost ranversat de propria mama. Una dintre ele are nevoie de ajutor. AFLĂ CUM POȚI CONTRIBUI

Patricia Cotlău

Într-un moment pentru care nimeni nu are vreo explicație, fetițele au ajuns sub mâna violentă a mamei, care le-a bătut cu bestialitate și le-a închis într-un dulap. Nici până astăzi nu se știe sigur câte zile au stat fetițele, până a fi găsite de vecini. Unii zic trei, alții – patru… Ne îngrozește gestul, care parcă nici nu își găsește loc în realitate. În același timp, ne gândim la acei pui de oameni, cărora nimeni nu are dreptul să le fure șansa la copilărie.
Natalia și-a revenit, după o perioadă. Maria însă a suferit enorm și a intrat în comă.
Bunica este cea care a hotărât să lupte. După ce Maria și-a revenit din comă, au urmat mii de ore de reabilitare și deplasări peste hotarele țării. Totuși, copilăria fetiței este încă departe de a fi una fericită.
O clinică din Yalta (Crimeea) a studiat cazul Mariei și o așteaptă pentru o intervenție în urma căreia fetița are toate șansele să se vindece.
Costul tratamentului este de 30.000 de euro, iar oamenii cu suflet cald au demonstrat, până astăzi, că nu există caz care să rămână fără ajutor din partea lor.
Pe 22 august, surorile Miliș împlinesc 4 ani. Noi putem să îi facem Mariei un dar care ar însemna totul pentru ea – șansa la sănătate și la o copilărie frumoasă. Putem scrie o altfel de continuare pentru povestea ei.
Pentru mai multe detalii despre cazul Mariei, dar și pentru donații, accesați www.caritate.md.
Menționăm că donațiile pot fi făcute și prin SMS sau apel telefonic. (detalii pe www.caritate.md)

Autor: Sorina Noroc