Deținuții din Penitenciarul nr.9 au făcut

Deținuții din Penitenciarul nr.9 – Pruncul au făcut ordine într-un parc din Capitală

Zina Darii

Grupul de lucrători este constituit din persoane private de libertate, care își execută pedeapsa la penitenciar în regim deschis sau sector de resocializare și personalul însoțitor – toți participând în bază de voluntariat. Grupul, constituit din 15 persoane, a desfășurat activități de curățenie în perimetrul zonei șoseaua Balcani.

Persoanele private de libertate au mai participat anterior la acţiuni de salubrizare, în contextul parteneriatului care există cu autoritățile publice locale din raza dislocării instituțiilor penitenciare.

„Suntem bucuroși că putem oferi o mână de ajutor la curățenia orașului și că, totodată, am beneficiat și de câteva ore în libertate”, au menționat deținuții participanți, potrivit unui comunicat a Departamentului Instituțiilor Penitenciare (DIP).

Totodată, reprezentantul Preturii Buiucani, Victor Punga, a mulțumit conducerii penitenciarului și persoanelor deținute pentru inițiativa frumoasă și atitudinea de care au dat dovadă.

DIP menționeacă că, prin participarea la eveniment, se urmărește prezentarea obiectivă a sistemului penitenciar ca serviciu social în slujba comunităţii şi, în acelaşi timp, se vrea modificarea de atitudini şi convingeri, cu privire la capacitatea de adoptare a unor modele prosociale de comportament de către deţinuţi.