De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 18 ore

ss

Dezbatere la Bălți în cadrul proiectului „Regiunile Moldovei merită un viitor european”

Corina Bezer

Dezbaterea se va desfășura în cadrul proiectului „Regiunile Moldovei merită un viitor european”, implementat de Institutul pentru Dezvoltare și Inițiative Sociale (IDIS) „Viitorul” în colaborare cu Asociația pentru Politică Externă din Slovacia și cu susținerea financiară a Ministerului Afacerilor Externe al Slovaciei. Proiectul își propune să susţină procesul de promovare a valorilor europene în Republica Moldova.

Dezbaterea publică de la Bălți va fi organizată în colaborare cu Agenția de Dezvoltare Regională Nord.

În calitate de experți, la eveniment vor participa Cornel Ciurea de la IDIS „Viitorul”; Alexander Duleba, directorul Asociației pentru Politică Externă a Slovaciei; conf. univ., dr. Igor Cojocaru de la USARB. La dezbatere au fost invitați să participe studenți și profesori de la USARB.

Amintim că prima dezbatere organizată la Bălți în cadrul proiectului „Regiunile Moldovei merită un viitor european” a avut loc la începutul lunii octombrie 2015, în contextul celei de-a treia ediții a Zilelor Regiunii de Dezvoltare Nord. Atunci, participanții la dezbaterea publică au discutat despre contribuția autorităților publice locale și a organizațiilor neguvernamentale din nordul Republicii Moldova la implementarea politicii de dezvoltare regională.

În a doua parte a zilei de vineri, 15 aprilie, o dezbatere despre beneficiile integrării europene a Republicii Moldova, la nivelul dezvoltării locale și regionale, organizată în cadrul proiectului menționat, va avea loc și la Dondușeni.