bb

Diana Sorea: „Anul acesta ne îmbrăcăm îndrăzneț”. Ce purtăm în sezonul primăvară-vară 2018

Corina Bezer

Fashionistele studiază activ ultimele colecții, navighează site-uri despre modă, citesc reviste, privesc foto și video de la prezentarile de modă. Având atâta informație la dispoziție, este foarte ușor să pierzi firul și să iți faci o impresie și o părere complet greșită referitoare la moda anului 2018.

Designerul Diana Sorea ne spune mai multe despre ce trebuie să purtăm ca să fim în trend în această perioadă.
„Primavara aceasta, totul se învârte în jurul stilului anilor 1980. Se poartă foarte mult imprimeurile florale, cele cu forme geometrice, dar şi aplicaţiile de pene şi paiete. Anul acesta revin în tendinţe topurile, dar şi rochiile transparente. Rochiile cămașă sunt în tendințe în acest an și pot fi purtate într-o mulțime de combinații. Ele sunt alegerea perfectă atât pentru un eveniment special, cât și pentru o ținută casual sau o escapadă la mare.”

Conform closetofashion.com, Nicholas Ghesquière, designerul casei de moda Louis Vuitton a gândit croieli futuriste pentru pantalonii sezonului Primavara-Vara 2018. Dacă este să fi ramas cu ceva de la Paris Fashion Week, este ca un costum cu o croială impecabilă. Chiar daca sunt evazati, largi, skinny, cu talie înaltă sau nu, 2018 este anul în care trebuie să investești într-un deux-pieces calitativ. Fie că vrei să iți evidențieze silueta filiformă sau să te ajusteze pe ici pe colo, sigur vei gasi un deux-pieces pe masura așteptărilor tale.

„Anul acesta sunt câteva tendinţe îndrăzneţe. Se poartă cizme sau pantofi din silicon sau plastic, dar şi sandale combinate cu silicon şi breletele din material textil sau piele. Rămâne în tendinţe însă şi tocul foarte subţire, de 15 cm, pentru ocazii deosebite. În aceea ce poriveşte culorile şi la încălţăminte se merge pe pastelat de la roz, violet, galben, dar şi clasicul negru însă cu imprimeuri sau accesorii colorate”, a spus designerul.

Umerii supradimensionati și mânecile lăsate sunt peste tot în sezonul ce urmează. Bluzele din materiale soft cu aceste accente în partea de sus merg mâna în mâna cu fustele mini.
„Fie că puneți accent pe ținute în trend sau nu, important este să simțiți și să fiți în armonie cu ceea ce purtați. Ceea ce este cert, primăvara aceasta aduce culoarea!”, mai spune designerul.
PONT: alege tendințele care ți se potrivesc și investește în piese ce își vor gasi în mod firesc locul în ținutele tale, atît de stylish și moderne. Nu te chinui să porți ceva ce nu-ți place sau nu te avantajează, doar pentru că e la moda!

Autor: Rossiana Vasiloi, reporter – stagiar