covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

Din 10 mai vor fi permise slujbele religioase

Din 10 mai vor fi permise slujbele religioase

05-05-2020 15:59

Duminică, 10 mai, vor fi permise întrunirile cu caracter religios, oficierea serviciilor divine sau altor manifestări tradiţionale religioase, conform dispoziţiei din 5 mai a Comisiei Naţionale pentru Situaţii Excepţionale, dar vor trebui oficiate în curțile lăcașelor de cult, în aer liber.

„Toate aceste acţiuni se vor desfăşura exclusiv în aer liber, în curţile bisericilor, mănăstirilor, alor edificii de cult, cu respectarea obligatorie a tuturor cerinţelor sanitar-epidemiologice, precum şi a distanţei sociale de minim doi metri”, a explicat prim-ministrul Ion Chicu.

Rămân interzise ritualurile care implică atingerea unor obiecte de cult de către un număr mare de persoane. Slujbele cu public în biserici și alte locașe, inclusiv riturile de Paște. Totodată, toţi participanţii la aceste evenimente sunt obligaţi să poarte măşti de protecţie, pentru a spori gradul de transmitere a infecţiei.

În perioada stării de urgenţă (17 martie-15 mai 2020), dispozițiile Comisiei pentru Situații Excepționale sunt obligatorii și executorii pentru conducătorii autorităților administrației publice centrale și locale, ai agenților economici, ai instituțiilor publice, precum și pentru cetățeni și alte persoane aflate pe teritoriul Republicii Moldova.