hh

Din inimă pentru Nichita Pavlovschii! La doar 3 ani are nevoie de o inimă nouă! Vezi cum îl poți ajuta

Corina Bezer

Nichita s-a născut cu o malformație cardiacă congenitală – ventricul unic tip drept cu sept interventricular intact, hipoplazia a valvei mitrale și a cavităților stingi ale inimii, insuficiență mitrală și aortică, ventricul drept dilatat și hipertrofiat, contractilitatea globală redusă moderat, non-compactarea miocardică.

Potrivit părinților, Nichita s-a născut în Kiev, iar din cauza stării de sănătate grave, a doua zi a fost operat. Perioada de recuperare de o lună jumătate a fost foarte grea, însă micuțul a reușit să învingă.

Peste câteva luni însă, starea sa de sănătate s-a agravat, iar peste 5 luni, Nichita a fost din nou operat la Kiev. A reușit și de această dată și a câștigat lupta cu boala necruțătoare. Cu toate acestea, necazurile se pare că nu au contenit să apară în familia Pavlovschii. 

„Nichita e un copil minunat, plin de viață și cu o energie deosebită. Cu toate acestea, acum o lună starea lui de sanatate s-a agravat brusc. În urma unei viroze, inima lui a început să cedeze. Am venit iarăși în Kiev, în speranța că a treia etapă de operație îl va ajuta. Dar din cauza complicațiilor apărute, unica soluție este transplantul de cord, care trebuie efectuat în India. Până la momentul de față am încercat să facem față tuturor cheltuielilor, dar această sumă este prea mare”, povestește îndurerată Elena Pavlovschii, mama lui Nichita. 

kk

Pentru a reuși să supraviețuiască, micuțul Nichita are nevoie de o operație, costul căreia este de 95 de mii de euro. Datorită site-ului caritate.md, o parte din acești bani au fost deja colectați. Însă timpul joacă în defavoarea lui Nichita, care luptă să trăiască. 

„Știu că sunteți oameni frumoși, cu suflet mare și de aceea contez că ne veți susține în lupta pentru viața copilului nostru! Numai dacă ne unim, îl putem ajuta”, a declarat mama lui Nichita. 

Pentru a-l putea ajuta pe Nichita Pavlovschi, click aici. Nu fi indiferent!

ll