Marin Gospodarenco

Dirctorul BNS, Marin Gospodarenco a fost demis din funcție

Corina Bezer

„Domnul Gospodarenco a prezentat cererea de demisie, dar trebuie să recunosc că eu am solicitat această demisie. Săptămâna trecută am solicitat urgentarea datelor Recensământului populaţiei şi locuinţelor, desfășurat în luna mai a anului 2014, și am primit o anchetă fără explicații clare la subiectele solicitate”, a spus Filip în cadrul ședinței de astăzi a Guvernului.

Premierul a precizat că urmează „foarte repede” să fie identificat un nou director la BNS care „va face față situației”.

Astăzi, Marin Gospodarenco a publicat pe site-ul instituţiei raportul care a ajuns pe masa lui Filip, în care explică afirmă că procesul de potrivire a datelor a întârziat întrucât era necesară asistenţă din partea unui expert internaţional.

Încă din luna aprilie BNS, împreună cu partenerii internaţionali (UNFPA, Institutul de Statistică al Italiei, proiectul UE STATREG), a depus eforturi în vederea găsirii unui expert internaţional disponibil pe moment, pentru a ne oferi suport în vederea efectuării potrivirii datelor, precum şi pentru analiza rezultatelor AC. Din păcate, cel mai devreme, s-a reuşit de găsit un expert disponibil doar începând cu data de 19 mai, a precizat Gospodarenco.