Liceul „Prometeu-Prim”

Directorul Aurelian Silvestru de la Liceul „Prometeu-Prim” a fost demis din funcție

Alexandrina Godiac

Ulterior, a fost anunțat un concurs pentru această funcție, iar pe pagina de Facebook a liceului se arată că în etapa a doua a competiției au trecut trei persoane – Tatiana Verdeş, prorector pentru activitatea ştiinţifică la Universitatea de Studii Politice şi Economice Europene „Constantin Stere” şi profesoară de limbă română la Liceul Teoretic „Ştefan cel Mare”; Ion Popov, directorul Liceului Teoretic „Mihail Sadoveanu” din Chişinău; Daniela State, profesoară la Liceul „Columna” din Chişinău.

Profesorii de la Liceul de Creativitate şi Inventică „Prometeu-Prim” susţin că decizia de demitere a directorului, dar şi organizarea concursului este ilegală, atât timp cât au fost luate decizii fără participarea fostului director care, de altfel, la momentul demiterii sale se afla în concediu, iar colectivul profesoral în vacanţă, transmite IPN.

Constantin Mariniuc, director adjunct la „Prometeu-Prim”, declară că nu cunoaşte motivul demiterii lui Aurelian Silvestru, dar din surse neoficiale a aflat că ar fi atingerea plafonului de vârstă pentru această funcţie, adică 65 de ani. Vicedirectorul spune că la începutul lunii iulie i s-a prezentat un ordin, semnat de cel de-al treilea fondator al Liceului, Stepan Cioclea, prin care deja fostul director este demis, fără a se invoca un motiv. I s-a propus ca el să ocupe această funcţie, dar dânsul a refuzat.

Nicu Roman, unul din fondatori şi actualmente director interimar al liceului, susţine că a preluat funcţia după adunarea fondatorilor care a decis să-l numească în funcţie. Dânsul a refuzat să explice motivele demiterii lui Aurelian Silvestru, dar a menţionat că e ceva ce îi vizează doar pe cei trei fondatori. „Situaţia este una de conflict. Conflictul este cu domnul Silvestru şi constă în faptul că dumnealui nu doreşte să plece din funcţia de director”, a declarat Nicu Roman.