Premiu militar american

Distincţie a Armatei Naţionale pentru un militar american

Corina Bezer

Distincţia i-a fost înmânată de ministrul Apărării Anatol Şalaru cu ocazia încheierii mandatului, pentru eforturile depuse la dezvoltarea relaţiilor de colaborare dintre cele două armate.

Ministrul Apărării i-a mulţumit locotenent-colonelului Barlett pentru contribuţia semnificativă în consolidarea relaţiilor de parteneriat dintre cele două ţări, prin implicarea personală la realizarea unor proiecte de asistenţă, derulate de SUA în Republica Moldova, cum ar fi renovarea Bazei militare de instrucţie a Armatei Naţionale, donaţiile de echipament şi tehnică militară, exerciţiile bilaterale, dar şi  instruirea  militarilor moldoveni în instituţii de învăţământ americane.

La rândul său, locotenent-colonelul Barlett a  declarat că pentru el a fost o onoare să deţină funcţia de şef  al Biroului de Cooperare Militară al SUA şi şi-a exprimat încrederea că proiectele şi antrenamentele comune vor continua  şi vor contribui, în final, la modernizarea Armatei Naţionale. 

Locotenent-colonelul Brendan C. Barlett a fost numit  în funcţia de şef al Biroului de cooperare militară al SUA, în august 2013. El este absolvent al Şcolii Navale de studii postuniversitare din Monterey, California, SUA, şi al Colegiului de Război al SUA — aviaţie. Deţine titlul de magistru în probleme de securitate naţională şi relaţii internaţionale.