Kovesi

DNA: În 2015 au fost trimşi în judecată peste 1250 de inculpaţi pentru corupţie – dintre care un prim ministru, 5 miniştri, 16 deputaţi şi 5 senatori

Corina Bezer

„În analiza de anul trecut am prezentat cele mai mari cifre de la înființarea instituției. Anul acesta rezultatele sunt mult mai mari. Au fost trimiși în judecată peste 1.250 de inculpați pentru fapte de corupție la nivel înalt și mediu. Au fost trimiși în judecată de cinci ori mai mulți miniștri și parlamentari decât în 2013: un prim-ministru, cinci miniștri, 16 deputați și cinci senatori. Este cel mai mare număr de demnitari investigați de DNA într-un an. Am instituit măsuri asigurătorii de aproape jumătate de miliard de euro. Sunt cele mai impresionante cifre de la înființarea DNA”, a precizat Laura Codruţa Kovesi, la prezentarea raportului de activitate a DNA pe anul 2015, transmite Agerpres.

Procurorul-șef a afirmat că, în dosarele trimise în judecată în 2015, totalul banilor dați ca mită s-a ridicat la suma de 431 milioane euro, sumă comparabilă cu bugetul prevăzut pentru cofinanțarea programului de autostrăzi pentru anii 2016, 2017 și 2018. 

Laura Codruţa Kovesi a subliniat că este important ca soluțiile definitive să fie respectate și executate.

„Justiția depune un efort uriaș pentru investigarea și soluționarea cauzelor de corupție, folosind resursele financiare ale societății”, a susţinut Laura Codruţa Kovesi.

Totodată, Ministrul Justiţiei din România, Raluca Prună, a afirmat astăzi, la bilanţul DNA că îşi asumă reinvestirea Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror-general al Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

„Ca ministru al Justiţiei, înţeleg să iau act de performanţa susţinută a DNA, să-mi asum funcţia pe care o am şi să aplic dispoziţiile legii prin propunerea de reinvestire a procurorului şef al DNA”, a declarat Prună la prezentarea bilanţului DNA pe anul 2015.