1

„Do it for Bunica”, ideea de afacere a unor liceeni din Moldova a câștigat premiul 1 la un concurs din SUA

Corina Bezer

Tinerii vin cu o idee revoluționară, menită să combată consecințele uneia dintre cele mai actuale probleme pentru Republica Moldova, prin crearea unei platforme web destinată migranților din R.Moldova, unde pot găsi și plăti online tineri/adolescenți localnici pentru a ajuta părinții lor în etate cu treburile gospodărești.

Do it for Bunica a impresionat profund juriul de la Delaware care le-au oferit premiul mare în valoare de 10.000$, sumă care va fi ulterior investită în dezvoltarea afacerii sau studiile tinerilor.

În acest an, Republica Moldova a fost reprezentată de: Do it for Bunica și Healthy Spray, fiind unica țară care a ajuns în finala internațională cu două echipe.

Echipa Healthy Spray a prezentat la Youth Entrepreneurship Summit un produs unic, ce reprezintă o soluție cu extract de mentă sau lămâie, care este fi folosită pentru curățirea tablei de scris.

Diamond Challenge este o compeție de business, de origine americană, destinată liceenilor din întreaga lume. Anul acesta, peste 1000 de participanți din 22 de țări au participat în concurs.

În edițiile anterioare, trei dintre echipele din R.Moldova au reușit să se claseze în finalele internaționale, unde au reprezentat cu demnitate țara și au obținut premii bănești în sumă de peste 6000$.

Sursa: UNIMEDIA