Vlad Bileţchi

DOC// Câştig de cauză pentru liderul protestelor din 14 noiembrie, Vlad Bileţchi

Corina Bezer

Judecătoarea responsabilă de caz, Djeta Chistol, a argumentat în hotărârea sa că nu au fost prezentate probe concludente cu privire la vinovăţia lui Vlad Bileţchi. Menţionăm că agentul constatator Vitalie Răilean nu s-a prezentat la şedinţa de judecată trecută, iar astăzi a ajuns cu întârziere, atunci când deja se pronunţa hotărârea.

În lipsa probelor, Vlad Bileţchi a câştigat procesul împotriva statului. Cu toate acestea, Vitalie Răilean a declarat că va contesta decizia Judecătoriei Centru la Curtea de Apel. „Sunt sigur că voi câştiga în orice instanţă, pentru că dreptatea este de partea mea. Am organizat pe data de 14 noiembrie un proteste sincer şi paşnic. Cu toate acestea, sunt indignat de încercarea statului de a constrânge libertatea de exprimare a protestatarului prin amenzi şi luni întregi de şedinţe de judecată. Însă nu voi ceda şi voi lupta mereu pentru dreptate. Lupa continuă”, a declarat liderul ODIP, Vlad Bileţchi după şedinţa de judecată. 

Amintim că pe data de 14 noiembrie 2016 au avut proteste masive împotriva alegerilor prezidenţiale fraudate. Mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de neregulile depistate în timpul scrutinului. Chiar dacă protestele au fost paşnice, liderul acestora, Vlad Bileţchi a fost amendat pentru că ar fi blocat intenţionat arterele Chişinăului şi ar fi schimbat locul desfăşurării manifestaţiei. În ambele cazuri, Vlad Bileţchi a constestat amenzile, iar în cele din urmă a avut câştig de cauză. 

Hotarare