CEC

DOC// CEC a majorat doar cu 7 numărul secțiilor de votare peste hotare. Mai multe partide critică decizia

Corina Bezer

Conform proiectului propus de membrul CEC, Sergiu Gurduza, va fi deschisă doar o secție în loc de două la Atena și se va renunța la secția din Oradea. În schimb, vor fi deschise cu câte trei mai multe secții în Germania și Marea Britanie, cu două mai multe în Franța și cu o secție mai mult în Italia.

De asemenea, vor fi reamplasate mai multe secții în Rusia, fiind majorat numărul celor din regiunea Moscova.

Decizie CEC

Potrivit lui Vlad Bilețchi, prin decizia de astăzi de a majora cu 7 numărul de secții de vot în diaspora, CEC continuă batjocura față de cetățenii din diaspora, dorind să ne ungă ochii cu această “soluție de compromis” și să ne reducă la tăcere.  „Nu, domnilor! Noi nu acceptăm jumătăți de măsură, pentru că cei din diaspora, care au plecat în căutarea unei vieți mai bune, nu pot fi prostiți cu “7 secții în plus”. Astăzi, CEC a demonstrat încă odată că este o instituție subordonată politic. Sub presiunea societății, au majorat numărul de secții, deci posibilități și resurse există! AUR a contestat la Curtea de Apel decizia CEC și nu ne vom opri până nu vom obține dreptate pentru diaspora”, a precizat Bilețchi.Alianța pentru Unirea Românilor, Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma „Demnitate și Adevăr” anunță că au de gând să conteasteze decizia CEC din 8 iunie, cu privire la constituirea a 146 de secții de votare în afara țării.

Potrivit lui Vlad Bilețchi, prin decizia de astăzi de a majora cu 7 numărul de secții de vot în diaspora, CEC continuă batjocura față de cetățenii din diaspora, dorind să ne ungă ochii cu această “soluție de compromis” și să ne reducă la tăcere.

„Nu, domnilor! Noi nu acceptăm jumătăți de măsură, pentru că cei din diaspora, care au plecat în căutarea unei vieți mai bune, nu pot fi prostiți cu “7 secții în plus”. Astăzi, CEC a demonstrat încă odată că este o instituție subordonată politic. Sub presiunea societății, au majorat numărul de secții, deci posibilități și resurse există! AUR a contestat la Curtea de Apel decizia CEC și nu ne vom opri până nu vom obține dreptate pentru diaspora”, a precizat Bilețchi.

Amintim că inițial Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a propus deschiderea a peste 190 de secții, iar CEC a aprobat un deviz de cheltuieli pentru deschiderea a 150 de secții de votare peste hotare.