IGP

Donaţie importantă pentru IGP din partea Ambasadei Germaniei la Chişinău

Corina Bezer

Această donaţie constă în oferirea a 20 de teste alcoolscopice și anti-droguri model Dragger și un Centru Mobil al Siguranței Rutiere, iar valoarea totală a proiectului este de 145 000 euro și vine să susțină activitatea de prevenire a Poliției din Republica Moldova.

Echipamentul donat urmează a fi utilizat de poliția de patrulare în activitatea zilnică de prevenire și profilaxie în rândul conducătorilor auto, dar și de educare a micilor pietoni.

 “Ambasada Germaniei  este un partener  puternic  de dezvoltare al MAI în procesul de reformă, prin suportul pe care ni-l acordă de mai mulţi ani şi sprijinul oferit  activităţii noastre. Această donaţie este una considerabilă pentru poliţie,  având menirea de a îmbunătăţi serviciile acesteia pe care le oferă cetăţenilor şi care trebuie să corespundă cu standardele europene”, a menţionat ministrul Alexandru Jizdan în cadrul evenimentului.

Totodată, datorită acestui suport, poliţia va promova formarea deprinderilor practice în rândurile copiilor, prin prisma studierii pachetului de reguli ale siguranței rutiere care se impun a fi respectate în drum spre școală sau spre casă.

IGP

Prin intermediul Centrului Mobil al Siguranței Rutiere va fi posibilă învățarea interactivă a regulilor circulației rutiere, acesta fiind dotat cu toate echipamentele necesare pentru simulările unei situații rutiere din viața reală.

Ambasada Germaniei susţine Ministerul Afacerilor Interne şi poliţia naţională în dezvoltarea şi consolidarea capacităților profesionale. În 2014 oficialii germani au donat poliției primul Centru Mobil de Prevenire, datorită căruia până în prezent au fost informați peste 45 000 de copii și adulți despre drepturile și obligațiile cetăţeanului, modalitatea de colaborare cu poliția dar şi modalitățile de prevenire și declarare a infracțiunilor, întâ lnirile cu cetățenii fiind posibile în toate regiunile țării.