doctori

Dosarul a 12 medici din cadrul unor instituții medicale din capitală, dar și reprezentați ai unor companii farmaceutice, a fost expediat în judecată

Corina Bezer

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a demonstrat că învinuiții ar fi primit bani în schimbul promovării unor produse medicale.  Cei vizați și-au recunoscut vina și au reîntors prejudiciul cauzat, în valoare de aproximativ 370 de mii de lei.

Aceștia  vor fi judecați printr-o procedură specială, iar dacă vor fi găsiți vinovați riscă până la 3 ani de închisoare. Referitor la medici, 4 din cei 9 învinuiți și-au recunoscut vina și riscă o amendă  de până la 37 de mii de lei.

Dosarul pe numele acestora a fost deschis în luna februarie. Schema a fost investigată un an, timp în care s-a reuşit acumuluarea mai multor probe, inclusiv interceptări telefonice care demonstrează vinovăţia celor reţinuţi.

Atunci, ofițerii CNA au ridicat de la sediile companiilor farmaceutice peste un milion de lei şi 50 de mii de euro, reţete medicale, dar şi liste de medici cărora li s-a dat sau urma să li se ofere bani.