f

Două profesoare de la Colegiul de Ecologie, cercetate pentru trafic de influență

Corina Bezer

Într-un comunicat de presă al CNA se menționează că transmiterea banilor a fost documentată cu mijloace speciale, iar în imaginile obținute de anchetatori se constată perceperea banilor de la elevi, dar și nemulțumirea profesoarelor în cazurile în care sumele transmise sunt mai mici decât cele pretinse. În episoadele cercetate se constată primirea a zece mii de lei de la mai multe clase de elevi. Bani erau destinați pentru influențarea unor profesori în vederea asigurării susținerii examenelor și majorării notelor.

Pe marginea acestui caz a fost inițiată o urmărire penală pentru trafic de influență, iar în această dimineață, CNA și PA au efectuat percheziții la domiciliile bănuitelor. În urma acțiunilor de urmărire penală, de la una dintre bănuite a fost ridicată suma de 12 mii de euro, iar de la cealaltă patru mii de euro – bani despre care acestea susțin că ar fi economii.

În prezent, bănuitele sunt cercetate în stare de libertate, iar dacă vor fi găsite vinovate, acestea riscă amendă în mărime de până la 300 de mii de lei sau închisoare de la 3 la 6 ani.