bac

Emoții pentru absolvenții de liceu care au avut de susținut azi prima proba a examenului de bacalaureat

Nicoleta Furdui

Pe unii i-au stresat testul, iar pe alții măsurile anti-copiat.

Subiectele nu au fost prea grele, ci potrivite cunoștințelor acumulate în toți acești ani. Deși emoțiile au fost mari, în momentul în care am intrat în sala de examen și am primit testul, mi-am zis gata cu emoțiile! Trebuie să mă iau în mâini,a mărturisit una dintre candidate.

La fel ca și în fiecare an, testul a fost alcătuit din trei subiecte. Cel mai înalt grad de dificultate l-a reprezentat subiectul doi, în cadrul căruia elevii profilului real au avut de caracterizat un personaj, iar umaniștilor li s-a dat însărcinarea să descrie într-un eseu eroii din basme.

Conform șefului Agenției de Asigurare a Calității, Anatol Topală,  doi elevi au fost dați afară astăzi din sala de examen fiind acuzați de tentativă de fraudă. Potrivit legii aceștia vor putea susține probele abia în sesiunea lui 2017.

Conform datelor Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare, din totalul candidaților admiși la sesiunea de bacalaureat, circa 14 000 de candidați au susținut proba la limba și literatura română, iar circa 3 000 au susținut proba la limba și literatura rusă.

Vineri, pe  10 iunie, candidaţii vor susţine examenul la limba străină, iar următorul examen din această sesiune se va desfăşura pe 14 iunie. În această zi, candidaţii de la profilul real vor susţine proba de examen la matematică, iar cei de la profilul umanist – la istoria românilor şi universală.

Pe 17 iunie va avea loc  proba de examen la alegere. Candidaţii au selectat o disciplină din cele şapte propuse – geografia, fizica, chimia, biologia, matematica, istoria românilor şi universală şi informatica. Ultima probă din sesiunea curentă va avea loc pe 21 iunie. Absolvenţii liceelor cu predare în alte limbi vor susţine în această zi examenul la limba maternă (ucraineană, bulgară şi găgăuză). 

bac