comemorare Haragîș

Eroii nu mor niciodată! Se împlinesc 4 ani de la tragedia de la Haragîș, Cantemir, când patru membri ai SMURD Iași și-au pierdut viața

Corina Bezer

Ziua de 2 iunie a devenit una de doliu pentru locuitorii satului Haragîș. În pofida ploii și vântului puternic, cei patru membri ai echipajului SMURD, Doru Gavril, Voicu Socae, Mihaela Dumea și Gabriel Sandu au plecat din Iași spre Vulcănești, pentru a salva un bărbat de 64 de ani. Aeronava însă s-a prăbușit într-o pădure de la marginea satului Haragîș, iar niciun salvator nu a reușit să supraviețuiască. Localnicii au găsit corpurile deja carbonizate.

ddd

În memoria acestor eroi, Doru Gavril, Voicu Socae, Mihaela Dumea, Gabriel Sandu, astăzi au fost depuse flori la complexul memorial în satul Haragîș, din raionul Cantemir, unde s-a prăbușit elicopterul SMURD.

comemorare Haragîș

La evenimentul de comemorare a fost prezent și Ambasadorul României la Chișinău, Daniel Ioniță. Şi unioniştii au fost prezenţi şi au depus flori la monumentul ridicat în memoria eroilor. 

„Se împlinesc 4 ani… În 2016, pe data de 2 iunie s-a prăbușit din zbor un elicopter SMURD, unul din cele care salvează vieți omenești. Oameni deosebiți, dedicați și devotați vieții și dorinței de a salva – și-au pierdut viața în acest cumplit accident.

Îngerii să-i odihnească în pace! Iar noi să venim și să ne închinăm, să depunem o floare și să ținem un minut de reculegere pentru toți eroii care mor la datorie”, a declarat Vlad Bileţchi, preşedintele Asociaţiei „UNIREA-ODIP”. 

dd

Elicopterele SMURD operează zboruri în Republica Moldova din septembrie 2015, atunci când Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, după modulul românesc, a fost extins şi în stânga Prutului. De atunci, SMURD România, a efectuat aproape 13 600 de intervenții terestre și aero-medicale pe teritoriul Republicii Moldova, pentru a salva vieți. 

comemorare Haragîș