jordan

Eşecurile a 7 oameni celebri care te vor inspira să nu renunţi niciodată

Adelina Scripcari

Calea spre atingerea unui scop este lung şi deseori presărat cu multe probleme şi dificultăţi. Foarte mulţi oameni împidicându-se de anumite probleme, renunţă poate la visul lor din copilările. 

Când simţi că eşti pe cale să renunţi, gândeşte-te de ce ai început. Nici-o persoană de succes nu s-a născut având toată lumea la picioare. Aceştia au înfruntat sute de eşecuri, ca într-un final să ajungă la scopul propus.

Noi îţi vom prezenta doar câţiva din eroii care nu au stagnat în faţa eşecului, ci din contră acesta a devenit o motivare spre perfecţionare.

1) Akio Morita

 

 Poate n-ați auzit de Morita, dar cu siguranță ați auzit de compania fondată de el: Sony.

Primul produs realizat de Sony a fost o mașină de fiert orez care mai degrabă ardea orezul, pentru că n-a reușit să vândă nici 100 de bucăți. Acest eșec inițial nu i-a descurajat pe Morita și pe partenerii lui de afaceri; ei au continuat să lanseze noi produse, până când au creat compania multi-miliardară de astăzi.

2) Albert Einstein

einstein

Acum fiind numit un om de geniu – nu a vorbit pana la 4 ani si nu a citit pana la varsta de 7 ani. Era apostrofat de catre profesori sai ca fiind “lent, anti-social si cu handicap mental“. A fost dat afara de la scoala si respins la facultatea din Zurich.

3) Thomas Edison

thomas

Cu mult inainte de a aduce o schimbare importanta pentru toata lumea, prin inventarea becului cu filament, lui Thomas Edison i s-a spus de catre profesori ca era „prea prost pentru a invata ceva”. Mai mult, Edison a creat circa 1.000 de becuri pana cand a obtinut unul care a functionat.

4)  Dick Cheney

dick

 

Cheney, care a fost vicepresedinte al Statelor Unite ale Americii din 2001 pana in 2009, a picat de doua ori examenul de admitere la Universitatea Yale. Referitor la acest lucru, George W. Bush chiar a glumit candva, spunand: „Acum stim cum stau lucrurile: daca termini Yale devii presedinte, iar daca pici devii vicepresedinte”.

5)  J.K. Rowling

rowling

Scriitoarea care a creat franciza ce il are ca personaj principal pe Harry Potter era somera atunci cand a inceput sa scrie primele pagini ale primului roman. Mai mult, era si divortata si isi crestea singura fiica. In prezent, insa, ea este prima persoana care a devenit miliardara de pe urma scrisului.

6) Steven Spielberg

steven

 

Producătorul al cărui nume este sinonim azi cu filme cu buget mare, a fost respins de la Universitatea de Teatru, Film şi Televiziune din California de Sud de trei ori.
În cele din urmă el a mers la o altă facultate, unde avea să renunţe mai târziu la studii înainte de a obţine diploma. După 35 de ani, în 2002 , Spielberg s-a întors la şcoală pentru a-şi finaliza studiile.

7) Michael Jordan

michael jordan

 

Cel mai lăudat şi cel mai bine plătit baschetbalist al tuturor timpurilor, jucătorul american de culoare, a avut şi el parte de un eşec la începutul carierei. Jordan a fost dat afară de la echipa de baschet în liceu, dar nu a renunţat la pasiune. La finalul carierei sale declara că “ am ratat mai mult de 9000 de aruncări în carieră mea, am pierdut aproximativ 300 de meciuri, iar în 26 de ocazii în care am avut aruncări decisive la coş, am ratat. Am făcut greşeală după greşeală în carieră mea şi am reuşit”.  (Avem şi noi românii o vorba adaptată în acest caz – numai cine nu munceşte, nu greşeşte) . Astăzi, Michael Jordan este acţionar majoritar la echipa de baschet Charlotte Hornets, iar  Forbes l-a declarat primul sportiv miliardar din istoria NBA, pe locul 1741 în topul bogaţilor lumii.