În cadrul unei conferințe de presă, președintele Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din Moldova (UCMM), Paul Gamurari, director executiv și co-director al festivalului, a spus că pe parcursul celor 7 zile, participanții vor putea savura creații ale compozitorilor români, spanioli, estonieni, americani, ruși, precum și ale clasicilor muzicii contemporane universale.
Potrivit lui Paul Gamurari, primul concert, care va avea loc pe 7 iunie, la ora 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici”, va fi susținut de Orchestra Simfonică a instituției, dirijor Mihail Agafița. Vor fi interpretate lucrări de compozitorii Ghenadie Ciobanu, Laurențiu Gondiu, Alfred Alessandrescu – un clasic al școlii componistice românești. În cadrul aceluiași concert, violonistul român Franceso Ionașcu va interpreta Concertul pentru vioară și orchestră Nr. 1 de Serghei Prokofiev.
”Al doilea concert va avea loc la Filarmonica Națională pe data de 8 iunie și va fi susținut de reputatul Cvartet Gaudeamus de la Brașov, România. În cea de a treia zi a Festivalului, Orchestra Simfonică Națională a Companiei Teleradio-Moldova, sub bagheta dirijorului Gh. Mustea va susține un concert simfonic, care va cuprinde o creație a compozitorului american Primous Fountain, precum și lucrări ale compozitorilor A. Iorgulescu și D. Dediu. Primele trei concerte ale ediției din acest an a Festivalului sunt parte a proiectului Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului și sunt organizate în parteneriat cu Institutul Cultural Român ”Mihai Eminescu” la Chișinău”, a zis Paul Gamurari.
Estonian Trio (Maila Ladna – pian, Aare Tamesalu, – violoncel, Arvo Leibur – vioară) va susține la Muzeul Național de Artă a Moldovei pe data de 10 iunie un concert cameral, în care vor fi interpretate lucrări ale compozitorilor contemporani estonieni cu renume mondial.