De Ultimă Oră

(VIDEO) Tensiuni în Orientul Mijlociu. Peste 300 de drone au fost lansate de Iran noaptea trecută asupra Israelului. Reacția comunității internaționale

Iranul a atacat Israelul cu peste 300 de drone și rachete, a anunțat armata israeliană, precizând că 99% dintre ele au fost interceptate și au existat d…

Actualizat acum 20 de ore

th

Festivalul Municipal de Teatru „OSTENDE” – proiect care vrea să aducă un suflu nou culturii în rândurile tinerilor

Corina Bezer

Festivalul Municipal de Teatru „OSTENDE” reprezintă un proiect cultural organizat de către Asociația Obștească ”Consiliul Municipal de Tineret din Chișinău” și va dura 6 zile, în perioda 23 mai-28 mai 2016. Acesta este organizat cu susținerea Direcției Culturii din Cadrul Primăriei mun.Chișinău și a Uniunii Teatrale din Moldova.                                                                                                                

Festivalul are drept scop favorizarea implicării tinerilor din domeniul teatral. Țelul primordial al acestui proiect este promovarea culturii și sporirea includerii tinerilor din municipiul Chișinău în programe culturale. Festivalul se adresează trupelor de teatru din municipiul Chișinău.

„„

 

Participanții cu vârsta cuprinsă între 15 – 25 ani sunt așteptați cu trupele deja formate să participe. Înscrierile se fac pe baza formularului de aplicare în perioada 11.04.2016-24.04.2016. Doritorii vor trebui  să transmită o secvență video de 7-10 min. din spectacolul care va fi prezentat la Festival până pe data de 22 aprilie 206. Reprezentațiile pot fi în română, rusă, engleză, franceză și trebuie să se încadreze în limita de maximum 45 de min. Preselecția va fi realizată de către un juriu obiectiv format din reprezentanți ai organizatorilor. Toate detaliile de participare le găsiți în formularul de aplicare amplasat aici.

Piesele vor fi jucate la Casa Actorului a Uniunii Teatrale din Moldova. Mai mult decât atât, sunt prevăzute și premii  pentru cei care se vor implica activ. Juriul Festivalului este format din personalități de artă și cultură (actori, cântăreți, regizori) din mun. Chișinău și din reprezentanți ai organizatorilor.

Premiile acordate sunt :

  • Premiu pentru cel mai bun spectacol- Locul I și II ;
  • Premiul pentru rolul principal și secundar (feminin și masculin) ;
  • Marele Trofeu al Festivalului ”OSTENDE”-ediția I.

 

  • Premiul Mare -1500 lei ;
  • Premiul I -1000 lei ;
  • Premiul II – 500 lei.

 

Pe parcursul celor 6 zile de desfășurare a Festivalului, 2 zile vor fi dedicate atelierelor de lucru cu 4 actori profesioniști, se va organiza plecarea la teatrul Satiricus pentru a vizionarea spectacolelor, iar celelalte 2 zile vor fi dedicate  pentru prezentările pieselor pregătite. Festivalul Municipal de Teatru ”OSTENDE” se va incheia cu festivitatea de premiere.

Cei care sunt interesați sunt rugați să se inregistreze.

Pentru mai multe detalii apelați la nr. 060 235 235 sau accesați pagina de Facebook a Consiliului.