Festivalul Zilele Basarabiei

Festivalul Zilele Basarabiei la Bucureşti – ce surprize se pregătesc cu ocazia a 98 de ani de la Unire

Corina Bezer

Protagonista filmului, doamna Vera, fostă profesoară, în tinerețe a glumit, la o adunare de partid, că ar prefera să vadă Parisul decât sa meargă în excursie la mausoleul lui Lenin. Această glumă i-a schimbat radical viața. Autoritățile comuniste îi organizează, în schimb, o excursie infernală în Siberia. După mulți ani, ea retrăiește acele clipe, vizitând un coleg la spital, care a luat parte la denunțul ei. El îi cere ajutor și îi mărturisește că are o invitație pentru ea la Paris. 

Imediat după eveniment, OSB București va organiza o șezătoare cu povești vechi și oameni noi, prin intermediul căreia vor fi rememorate tradițiile străbunilor prin dans, muzică și povestiri.

Totodată, pe data de 24 martie, va avea loc Conferinţa „Generaţia Unirii: context istoric, acţiuni rezultate”, unde  vor fi prezente personalități din mediul academic, politic și cultural, bloggeri și tinerii de pe ambele maluri ale Prutului. Conferința va avea ca scop remarcarea acțiunilor desfășurate de tinerii basarabeni, influențele contextului istoric, acțiuni și rezultate.

Pe data de 27 martie, va avea loc un flashmob al Unirii, în Parcul Unirii.