asachi 7 aprilie

Flashmob INEDIT de 7 aprilie// Tricolor imens în forma cifrei „7”, la Liceul „Gheorghe Asachi”

Corina Bezer

Elevii au transmis mesajul că nu au uitat de 7 aprilie 2009 și vor lupta pentru democrație și libertate în continuare. Totodată, ei au comemorat victimele care au avut de suferit în urma violențelor și maltratărilor din acea zi.

asachi 7 aprilie

Evenimentul de comemorare a continuta cu aprinderea de lumânări în fața Monumentului lui Ștefan cel Mare și Sfânt din capitală, unde s-a ținut un moment de reculegere în semn de solidaritate pentru evenimentele tragice prin care a trecut Republica Moldova acum opt ani.

Au trecut 8 ani, însă nici până acum nu s-a aflat ce a fost cu adevărat pe 7 aprilie 2009. Cerem autorităților să facă lumină în cazurile de maltratare şi torturare a persoanelor în timpul evenimentelor din aprilie 2009”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Astăzi se împlinesc opt ani de la evenimentele stradale care au început pe 7 aprilie și au durat de 3 zile. Ceea ce trebuia să se desfășoare ca o manifestație pașnică împotriva rezultatelor alegerilor parlamentare din 5 aprilie s-a transformat într-un adevărat haos, în care o persoană și-a pierdut viața, iar sute de tineri au fost duși în comisariate și torturați.

omagiu 7 aprilie 2009omagiu 7 aprilie 2009omagiu 7 aprilie 2009omagiu 7 aprilie 2009omagiu 7 aprilie 2009