Transnistria

Flashmob INEDIT la 24 de ani de la începerea războiului din Transnistria

Corina Bezer

Pe data de 2 martie 2016, la ora 14.00, în fața Ambasadei Rusiei din Chișinău, membrii asociației vor comemora victimele conflictului transnistrean printr-un flashmob. În cadrul acestuia, tinerii, în mod simbolic, vor aduce pământ în fața Ambasadei, transmițând mesajul : „Vreți pământ ? Luați pământ, dar plecați de pe teritoriul nostru”.

Totodată, aceștia vor improviza o secvență din războiul din 1992, pentru a sensibiliza cetățenii cu privire la pericolul și azi existent al prezenței Armatei a 14-a pe teritoriul Republicii Moldova. „Au trecut 24 de ani de la declanșarea conflictului transnistrean, iar până acum nu s-au întreprins acțiuni concrete pentru ca pe teritoriul nostru să nu mai fie armată străină. Societatea civilă cere retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova și cere dreptate pentru cei care și-au pierdut viața pe câmpul de luptă”, a precizat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Membrii ODIP lansează un apel la toate forțele unioniste pentru a se alătura flashmobului.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.