Flashmob

Flashmob inedit la SIS : „SIS – scăpați de VI-RUȘI”

Corina Bezer

Tinerii au venit cu bannere cu inscripția „SIS – scăpați de VI-RUȘI”, „Nu mă SIS-tem” și „SIS, nu fi KGB”. „Chiar din prima zi a Caravanei Unirii, compania de transport pe care am contractat-o, a primit un apel de la SIS, prin care i s-a interzis să ne asigure transportul. Compania a fost avertizată că dacă continuă să ne presteze servicii de transport va avea „probleme”. Astfel, la ora 22.00, am fost nevoiți să eliberăm rutiera și să ne descurcăm cum putem. Este inadmisibil un astfel de gest într-un stat care se pretinde a fi de drept și nu e corect ca astfel de instituții ale statului să împiedice activitățile unei asociații obștești”, a declarat Vlad Bilețchi, președintele AO „Onoare, Demnitate și Patrie” (ODIP).

Totodată, membrii asociației au prezentat primele rezultate din turul I al Caravanei Unirii.  Astfel, timp de 10 zile, au fost vizitate 15 localități din raioanele Ialoveni și Anenii Noi și peste 10 000 de persoane au semnat pentru Unirea Republicii Moldova cu România. Turul II al Caravanei Unirii pornește astăzi, la ora 19.00, din Scuarul Teatrului de Operă și Balet, iar voluntarii vor merge în localitățile din Anenii Noi, Strășeni, Călărași și Ungheni.

Asociația „Onoare, Demnitate și Patrie” este o organizație apolitică, non-profit, care are scopul de a educa o generație de tineri activi, prin promovarea valorilor naționale  și a culturii românești.