ODIP George Simion Vlad Bilețchi Judecătoria Rîșcani petiție interdicție

Flashmob la Judecătoria Chișinău. Unioniștii au cerut magistraților să nu tergiverseze dosarul interdicției lui George Simion

07-08-2019 14:48

Dosarul interdicției lui George Simion este tergiversat de autorități pentru ca problema să nu fie soluționată niciodată. De această părere sunt unioniștii de la Asociația „UNIREA-ODIP”, care au organizat astăzi un flashmob la Judecătoria Chișinău, cu sediul în sectorul Râșcani.

Aceștia au înaintat și o petiție în acest sens. „În legătură cu faptul că din 8 aprilie 2019, instanța de judecată nu a stabilit data de examinare a litigiului, acest fapt duce la lezarea drepturilor reclamantului la examinarea cauzei într-un termen rezonabil. Vă solicităm să stabiliți data și ora exactă de examinare a cauzei”, se arată în textul petiției înaintate președintelui interimar al Judecătoriei Chișinău, sediul în sectorul Rîșcani, Corneliu Guzun. 

ODIP Vlad Bilețchi George Simion interdicția Judecătoria Rîșcani petiție

Potrivit președintelui Asociației „UNIREA-ODIP”, Vlad Bilețchi, este inadmisibil ca un dosar, odată pus pe rol, să fie ignorat de magistrați. „Atunci când este amânată o ședință, se stabilește o altă dată în care se examinează cauza. Acest lucru însă nu s-a întâmplat în cazul lui George Simion. Avem impresia că intenționat se face asta. Cerem magistaților să asigure un proces de judecată corect și echidistant. Fiecare om are dreptul la o justiție independentă, mai ales că această interdicție a avut loc cu multe abateri de la lege”, a declarat Vlad Bilețchi. 

Vlad Bilețchi ODIP George Simion Judecătoria Rîșcani interdicție

ODIP Judecătoria Rîșcani George Simion petiție interdicție

George Simion a fost reţinut în data de 1 octombrie 2018 de angajaţii Biroului pentru Migraţie şi Azil al Republicii Moldova, în timp ce se pregătea sa plece în România. Unionistul a fost anunţat că a primit interdicţie de intrare pe teritoriul Republicii Moldova pe termen de 5 ani.