dd

Fosta prezentatoare de la TV8, Mihaela Dicusar, jignită și intimidată de Platon. Reacția Marianei Rață

Corina Bezer

Ex-prezentatoarea a oferit un interviu pentru Gazeta de Chișinău și a mărturisit că a fost de mai multe ori jignită și intimidată de Platon. 

Potrivit ei, totul a început când a filmat mașina controversatului om de afaceri în preajma Procuraturii. „De fiecare dată când mă simțeam jignită, intimidată de acest om, anunțam despre asta. Veneam plângând de la evenimente. Din păcate, mi se spunea că totul e bine. Și nu puteam face nimic altceva. Pentru că mi se spunea că nu există nicio implicare a lui Platon la TV8, ca să se dovedească până la urmă că nu e chiar așa de bine cum se credea”, a declarat într-un interviu pentru Gazeta de Chișinău jurnalista.

Ea a precizat că una dintre discuțiile cu Platon a fost surprinsă de avocatul său, care a încercat să îl oprească. „Îmi spunea în rusă că, „probabil, sunt primul om de care fugi așa. Ești o jurnalistă slabă, ce fel de întrebări pui tu, cine ți le-a dat?””, relatează Mihaela Dicusar.

Aceasta punctează că despre faptul că tatăl copilului Nataliei Morari este Veaceslav Platon nu a știut. Totuși, în ultimele luni se vehicula că aceștia ar fi buni prieteni.

Cât despre acțiunile întreprinse de administrația TV8, jurnalista relatează că Veronica Gherbovețchi și Mariana Rață știau despre presiunile lui Platon asupra sa. „Mariana a spus că vor avea o ședință și vor discuta. La ultima ședință cu reporterii eu am mai întrebat o dată dacă este sau nu vreo implicare a lui Platon la TV8. Și Veronica mi-a răspuns că a vorbit cu Natalia Morari și că aceea a zis că nu este nimic, adică nicio implicare”.

 

Un alt incident a fost la judecătoria Buiucani, când, după ce a fost atacată de Platon, Dicusar a plecat la redacție plângând.

„Cuvinte jignitoare, că sunt o jurnalistă foarte rea și că de ce fug de el. Eu încercam deja să fug de el. Așteptam cameramanul să mai ia niște imagini, dar el s-a apropiat de mine, fiind lângă sediul judecătoriei, și a început să mă atace. Îmi spunea în rusă că, „probabil, sunt primul om de care fugi așa. Ești o jurnalistă slabă, ce fel de întrebări pui tu, cine ți le-a dat?”. Asta e cel mai dureros pentru un jurnalist. Și nu știam cum să scap de el. Am plecat împreună cu cameramanul”, a declarat Mihaela Dicusar.

Și de această dată, susține Dicusar, a fost informată Veronica Gherbovețchi, dar nu s-a reacționat nici într-un fel: „I-am spus că, cel mai probabil, nu voi mai merge la evenimentele unde va fi Platon. Am fost intimidată de el de vreo trei ori și nu s-a reacționat în niciun fel”.

 

Replica de partea cealaltă a baricadei nu s-a lăsat mult așteptată. Astfel, co-fondatoarea Mariana Rață susține că angajata TV8 și-a informat superiorii despre intimidările în cauză numai după ce și-a anunțat plecarea.

„Mihaela Discusar din păcate nu a venit să semnaleze conducerii tv despre aceste intimidări atunci când ele se întâmplau, ci doar când a plecat ne-a zis despre aceste cazuri cu adevărat regretabile. Și eu am primit intimidări de la Platon în acest an, dar în cazul meu eu le-am tratat ca un risc al meseriei, comunicând despre ele cu conducerea TV”, a scris Rață.

dd