protest rogozin

(FOTO) A început protestul împotriva vizitei vicepremierului rus, Dmitri Rogozin. Manifestanții scandează „Armata rusă – afară”

Corina Bezer

protest rogozinprotest rogozinprotest rogozinprotest rogozinUPDATE 12:25 – Manifestanții au blocat drumul principal care duce spre Aeroport. Aceștia spun că nu îl vor lăsa pe Rogozin să intre pe teritoriul Republicii Moldova.

UPDATE 14:00 – Romania a interzis survolarea spațiului său aerian pentru avionul în care se află vicepremierul rus Dmitrii Rogozin. Aeronava face cercuri deasupra Ungariei.

UPDATE 14:30 – Dmitri Rogozin nu mai vine la Chișinău. Avionul său face cale întoarsă, după ce România a interzis aeronavei în care se află vicepremierul rus survolarea spațiului său aerian. Potrivit datelor de la Aeroportul Internațional Chișinău, avionul a fost redirecționat către Minsk, după ce a făcut câteva cercuri deasupra Ungariei.

rogozin

eeehttps://libertv.md/actualitati/foto-a-inceput-protestul-impotriva-vizitei-vicepremierului-rus-dmitri-rogozin-manifestantii-scandeaza-armata-rusa-afaraAmintim că vicepremierul rus, Dmitri Rogozin vine azi cu o delegație în Republica Moldova pentru a participa la festivitățile organizate de regimul separatist, la Tighina, cu ocazia a 25 de ani de la prezența forțelor ruse de menținere a păcii în regiune. Ambasadorul rus Farit Muhametșin a fost convocat miercuri la Ministerul de Externe pentru a i se transmite că participarea oficialilor ruși la aceste manifestații va deteriora relația bilaterală dintre Republica Moldova și Federația Rusă.

Săptămâna trecută, Ministerul de Externe i-a sugerat delegației ruse, condusă de vicepremierul Dmitri Rogozin, să-și anuleze venirea în Moldova pentru a participa la cea de-a 25-a aniversare de la începutul misiunii de pacificare.