ALARMĂ de incendiu la Aeroportul Internațional Chișinău

(FOTO) ALARMĂ de incendiu la Aeroportul Internațional Chișinău! Au intervenit pompierii

Corina Bezer

Scopul exerciţiului a urmărit verificarea tranzitului activităţii aeroportului de la regim normal la unul de situaţie excepţională, precum şi a nivelului de pregătire al serviciilor aeroportului şi instituţiilor cu care interacţionează acesta, vizavi de efectuarea operaţiunilor de salvare şi antiincendiu. Exerciţiul a cuprins: semnalarea unei situaţii de incendiu, pornirea alarmelor specifice, anunţarea incendiului la forţele specializate de intervenţie, evacuarea persoanelor în zonele adiacente.

ALARMĂ de incendiu la Aeroportul Internațional Chișinău

În zonă s-au deplasat 2 autospeciale de stingere a incendiilor, o ambulanță și au participat peste 100 persoane din cadrul echipelor de pompieri și salvare ale Aeroportului Chișinău, dar și personalul de serviciu al subdiviziunilor companiilor Avia InvestAeroport HandlingMGH Ground Handling, cât şi Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale al Ministerului Afacerilor Interne.

ALARMĂ de incendiu la Aeroportul Internațional Chișinău
Obiectivul aplicaţiilor vizate a constat în simularea unui incendiu pe teritoriul Aeroportului Chişinău. Conform scenariului, la ghișeul unei companii aeriene a fost localizat un incendiu cauzat de un scurtcircuit, fiind declanșată alarma antiincendiu. În urma extinderii focului, a fost inițiată procedura corespunzătoare prin intervenția echipelor speciale pentru înlăturarea consecințelor incendiului.

ALARMĂ de incendiu la Aeroportul Internațional Chișinău

Astfel de aplicații speciale cu antrenamente practice efectuate de către echipa salvare şi antiincendiu sunt organizate cu regularitate de către Avia Invest. Obiectivul principal al acestor exerciții reprezintă verificarea atât a funcționalității sistemelor care se declanșează automat: sistemul de semnalizare a incendiului, sistemul de evacuare a fumului, sistemul de deblocare automată a ușilor, oprirea automată a sistemului de condiționare și ventilare, sistemul de stingere automată a incendiului cât și a nivelului de pregătire al personalului. Astfel, procesul de gestiune al situaţiilor de risc este optimizat prin menţinerea la un nivel înalt al siguranței pasagerilor și personalului în Aeroportul Internaţional Chişinău.