De Ultimă Oră

ULTIMA ORĂ! Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024

Joe Biden s-a retras din cursa prezidențială din 2024. Anunțul a fost făcut în cadrul unei declarații pe care a postat-o pe rețeaua X.  În schimb, un al…

Actualizat acum 11 ore

Ziua Uşilor Deschise la Academia Militară

(FOTO) Astăzi a avut loc Ziua Uşilor Deschise la Academia Militară

Corina Bezer

Prezent la activitate, viceministrul Apărării Alexandru Cimbriciuc a declarat că Ziua Uşilor Deschise este un prilej pentru viitorii studenţi şi părinţii acestora să se familiarizeze cu posibilităţile pe care le prezintă instituţia pentru tinerii din Republica Moldova, modul de funcţionare a acesteia, infrastructura, condiţiile de studii şi cazare. 

La rândul său, comandantul rector al AMFA, colonelul Iurie Bruma, a specificat că instituţia pe care o conduce se poate mândri cu promoţii de ofiţeri instruiţi după programe de studii similare europene, antrenaţi în cadrul aplicaţiilor multinaţionale pe cele mai dotate centre de instruire, cum ar fi cele din Germania sau SUA. De asemenea, studenţii militari au obţinut performanţe în cadrul competiţiilor sportive naţionale şi internaţionale. 

În cadrul Zilei Uşilor Deschise, studenţii militari au prezentat exerciţii demonstrative de luptă corp la corp, exerciţii tactice cu utilizarea tehnicii, armamentului şi mijloacelor de comunicaţii din dotare.  

Ziua Uşilor Deschise la Academia Militară

Programul a cuprins, de asemenea, o expoziţie de tehnică, armament şi muniţii, echipament de geniu şi protecţie chimică, comunicaţii şi informatică, dar şi un terci ostăşesc. Oaspeţii prezenţi au vizitat biblioteca, cantina, catedrele, cazărmile, precum şi căminele Academiei.

Ziua Uşilor Deschise la Academia MilitarăZiua Uşilor Deschise la Academia MilitarăZiua Uşilor Deschise la Academia Militară