covid

DE ULTIMĂ ORĂ

ULTIMA ORĂ! Zi neagră pentru Republica Moldova. Într-o singură zi au decedat 11 persoane din cauza COVID-19

11 persoane au decedat doar într-o singură zi din cauza noului tip de coronavirus. Astfel, bilanțul deceselor a ajuns la 261. În același timp, potrivit Ministerului Sănătății, încă 54 de cazuri noi au fost înregistrate în ultimele 24 de ore, după procesarea a 478 de teste de laborator. 53 cazuri cu transmitere locală și 1 caz de import (Federația Rusă). De la începutul pandemiei, în Republica Moldova au fost confirmate 7147 de cazuri de COVID-19.

Mai multe

Ajutor Austria

FOTO// Austria a donat IGSU o cantitate impresionantă de echipamente de protecţie împotriva COVID-19

13-05-2020 04:52

Salvatorii şi pompierii de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă au primit astăzi o cantitate importantă de echipamente de protecţie, împotriva contaminării cu virusul Covid-19. Donaţia a fost oferită de Austria, care a dat dovadă că este alături de Republica Moldova şi în timpul inundaţiilor din 2008 şi 2010.

Potrivit unui comunicat al IGSU, suportul este transmis prin intermediul Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii Europene.

La evenimentul de donație a participat Ambasadoarea Republicii Austria în RM Christine Freilinger, Ambasadorul UE în Republica Moldova Peter Michalko (șeful Delegației Uniunii Europene în Republica), secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tatiana Molcean, conducerea Ministerului Afacerilor Interne reprezentată de secretarul de stat, Sergiu Golovaci, dar și șeful IGSU al MAI general-maior Mihail Harabagiu.

Ajutor Austria

Ajutor AustriaOficialii au menționat importanța consolidării eforturilor în lupta cu pandemia, dar și necesitatea susținerii oamenilor care au misiunea de a  lupta în prima linie cu noul coronavirus. Republica Austria a donat, astfel, prin intermediul Departamentului Managementului Dezastrelor și Coordonării Intervențiilor Civile al Ministerului Federal de Interne, un lot de echipament destinat Ministerului Afacerilor Interne al Republicii Moldova, care conține mănuși de protecție, dezinfectant și plăpumi necesare pentru prevenirea răspândirii  COVID – 19.

Ajutor Austria

Ajutor AustriaPotrivit donatorilor suma echipamentului oferit este în valoare de 16 420 euro. Republica Austria a susținut și anterior Republica Moldova pe timpul inundațiilor din 2008 și 2010, fiind printre primele state  care a venit cu donații de echipamente necesare pentru lichidarea consecințelor inundațiilor. 

Colaborarea între state are loc în baza Acordului bilateral între Guvernul  Republicii Moldova și  Guvernul Republicii Austria privind asistența reciprocă  în cazul catastrofelor naturale sau a catastrofelor tehnogene și colaborarea la prevenirea lor. 

Ajutor Austria

Ajutor Austria

Ajutor Austria

Ajutor Austria