De Ultimă Oră

Speranță pentru Ucraina! Congresul SUA a aprobat ajutorul militar de 61 de miliarde pentru Ucraina

Pachetul de ajutor militar pentru Ucraina în războiul său de apărare cu Rusia, de aproximativ 61 de miliarde de dolari, a fost aprobat, sâmbătă seară, d…

Actualizat acum 17 ore

rr

(FOTO) Autobuzul electric din Belarus, care va fi testat gratuit timp de o lună, poate fi văzut deja pe străzile din Chișinău

Corina Bezer

Autobuzul se încarcă în maximum 7 minute la stația de alimentare cu energie electrică, are o capacitate de 168 de pasageri și este dotat cu prize pentru încărcarea laptop-urilor sau telefoanelor mobile. Autoritățile speră că vor reuși să demareze procedurile de achiziție, imediat după ce unitatea de transport va trece un test al calității.

j

„Această unitate de transport, asamblată în Republica Belarus, costă 380 de mii de euro. Tendințele mondiale sunt pentru transportul ecologic. Electrobuzul este cel mai ecologic tip de transport de pasageri”, a declarat Dorin Ciornâi, șef Regia Transport Electric. 

Poate pentru anul viitor deja vom contracta asemenea troleibuze care vor fi plasate pe rutele cu o capacitate mare”, a declarat Vitalie Butucel, șef Direcția Transport Public și căi de comunicație. 

Prezent la eveniment, ambasadorul Belarusiei în Republica Moldova a remarcat că și-ar dori ca, pe viitor, colaborarea să atingă un alt nivel, astfel încât asemenea mijloace de transport să fie asamblate și la Chișinău.

s

„Ne dorim nu doar să importăm aici mașinile produse în Belarus. Sperăm că împreună le vom asambla, aici, la Chișinău”, a declarat ambasadorul Republicii Belarus la Chișinău, Serghei Ciciuk.

Autobuzul electric va circula pe linia „E”, itinerarul Calea Ieșilor – bulevardul Ștefan cel Mare – Constantin Negruzzi – Iurie Gagarin. În prezent, pe străzile din Chișinău circulă 90 de autobuze, toate alimentate cu combustibil.

l