Nicolae Timofti și Eduard Harunjen

(FOTO) Avem procuror general! Timofti a semnat decretul cu privire la numirea lui Eduard Harunjen în calitate de procuror general

Corina Bezer

Preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a semnat astăzi decretul cu privire la numirea lui Eduard Harunjen în funcţia de procuror general. 

„În conformitate cu prevederile legale, după semnarea decretului, domnul Harunjen a depus jurământul în faţa Preşedintelui Republicii Moldova şi a membrilor Consiliului Superior al Procurorilor”, a anunţat Preşedinţia, care a ținut departe de ochii presei evenimentul de investire la procurorului general.

Eduard Harunjen depune jurământul de procuror general

Desemnarea lui Eduard Harunjen a fost criticată de experţii în domeniu, întrucât acesta a evitat să investigheze furtul miliardului și ar fi fost acuzat de tăinuirea unui dosar pe marginea cazului 7 aprilie 2009.

Aminim că Eduard Harunjen, a fost selectat ieri de către Consiliul Superior al Procurorilor pentru a fi propus președintelui spre numire în funcția de procuror general, în urma unui concurs la care au participat șase candidaţi.

Eduard Harunjen depune jurământul de procuror generalEduard Harunjen depune jurământul de procuror generalEduard Harunjen depune jurământul de procuror general