Camere video în Valea Morilor din Chişinău

(FOTO) Camere video în parcul Valea Morilor

Corina Bezer

Sistemul de supraveghere video este unul performant, dotat cu 16 camere video amplasate pe perimetrul parcului și 2 bariere de limitare a accesului pentru autovehicule. Două dintre camerele video sunt de rezoluție înaltă, setate în regim de patrulare automată pentru monitorizarea ariei lacului, dar și a zonelor pietonale.

Prezent la eveniment, viceprimarul municipiului Chișinău, Nistor Grozavu a menționat că sistemul de monitorizare video care costă 480 mii lei este argumentat și va fi recuperat în termen scurt, datorită faptului că va fi prevenită vandalizarea bunurilor din parc.

Potrivit lui Eliferie Haruța, directorul Î. M. „Asociația de gospodărire a spațiilor verzi”, perimetrul parcului și a lacului „Valea Morilor” va fi supravegheat non-stop din centrul de monitorizare de către angajații întreprinderii, iar toată informația va fi stocată pe un server, la care ulterior va avea acces în regim on-line și poliția capitalei, pentru a putea interveni mai operativ în caz de comitere a actelor de vandalism și încălcare a ordinii publice.     

Menționăm că sistemul de supraveghere video și control acces automat din Parcul „Valea Morilor” are o acoperire de 95 la sută din aria parcului și a fost instalat pentru asigurarea securității cetățenilor în timpul odihnei, dar și în vederea prevenirii vandalizării mobilierului urban din parc, limitarea accesului pentru autovehicule și supravegherea lacului de către colaboratorii stației de salvare.

Camere video în Valea Morilor din Chişinău

Camere video în Valea Morilor din Chişinău

Camere video în Valea Morilor din Chişinău

Camere video în Valea Morilor din Chişinău