Păcură România

(FOTO) Cea de-a doua garnitură de păcură donată de România a ajuns la Chișinău

Corina Bezer

La evenimentul de recepționare a participat vicepremierul pe probleme sociale, Gheorghe Brega, reprezentanții Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale a României, precum și conducerea Agenției Rezerve Materiale şi a  S.A. “Termoelectrica”.

Viceprim-ministrul Gheorghe Brega a exprimat gratitudine României pentru ajutorul acordat cetățenilor țării noastre. De asemenea, vicepremierul a menționat că păcura recepționată va fi utilizată în cel mai corect și transparent mod, astfel, să fie respectată cerința stabilită de Executivul de la București.

Garnitură păcură România

“Am solicitat să se creeze o comisie specială, formată din instituțiile de resort și mediul academic, pentru a calcula cheltuielile efectuate la depozitarea păcurii. În acest fel vom cunoaște cu exactitate dacă sunt respectate cerințele stabilite”, a adăugat Gheorghe Brega.

Totodată, reprezentanții S.A.“Termoelectrica” au prezentat vicepremierului informații privind condițiile de depozitare a păcurii dar și modalitatea de păstrare.

Urmează ca într-o lună și jumătate, pe cale feroviară, să ajungă celelalte 10-11 garnituri cu păcură. Transportarea acestora va fi asigurată de către Î.S. „Calea Ferată din Moldova”.

Garnitură păcură România

Reamintim că anterior, Guvernul României a donat Republicii Moldova circa 1170 tone de zahăr și 20 de mii de colete cu produse alimentare, acestea fiind distribuite persoanelor cu dizabilități severe, copiilor cu dizabilități, copiilor rămași fără ocrotire părintească, veteranilor de război, etc., atât din capitală cât și din raioanele Republicii Moldova.

Garnitură păcură România