Contrabandă tehnică

(FOTO) Contrabandă de ceasuri, telefoane și tablete la vama Leușeni

Corina Bezer

La pista de control „intrare în RM”, pentru efectuarea controlului regulamentar, s-a prezentat un mijloc de transport de model „Chrysler”, înmatriculat în Republica Moldova, la volanul căruia se afla un cetățean în vîrstă de 35 ani.

Autocarul efectua cursa regulată Praga-Chişinău, avea la bord 14 pasageri şi transporta colete şi transmisiuni neînsoţite.

Ca rezultat al controlului fizic detaliat, în frigiderul de lîngă scaunul șoferului au fost depistate 10 ceasuri din ele: 6 ceasuri ”Garmin Fenix 3”; 2 ceasuri ”Garmin Fenix 3HR”; un ceas ”Garmin Forerunner 230” și unul ”Casio G-Shock”, iar în  frigiderul de lîngă scara de la intrarea al autocarului au fost găsite tăinuite de controlul vamal iPad-uri: Air 2 de 128 GB și  iPad Air 2 de 64 GB. Ulterior, într-o geantă care se afla pe scaunul pasagerului din spatele șoferului au fost depistate telefoane mobile: Samsung Galaxy S6 32GB și iPhone 5S 16GB , toate nedeclarate organului vamal şi dosite în vederea transportării ilicite.

Galaxy

În cadrul investigațiilor preliminare a fost stabilit că marfa aparține unui pasager, originar din or. Chișinău, în vărstă de 60 ani. Concomitent, a fost constatată și complicitatea șoferului.

Valoarea exactă a lotului de marfă urmează a fi stabilită, însă conform evaluării preventive, aceasta  se estimează la circa 100 mii lei. Bărbatul care a încercat să introducă mărfuri prin dosirea acestora de controlul vamal, este pasibil de dosar penal.