Reparație strada Stefan cel Mare

(FOTO) Cum se desfășoară lucrările de reconstrucție a bd. Ștefan cel Mare și Sfânt

Corina Bezer

Pe şantier, lucrările constau în decopertarea părţii carosabile uzate, colmatarea fisurilor existente, aplicarea membranei geotextile şi aşternerea stratului de binder. Durata lucrărilor pentru ambele sensuri de circulaţie este de 7 zile. 

De la începutul lucrărilor de reabilitare a bulevardului central al capitalei şi până în prezent, pe tronsonul străzilor Ciuflea – Tighina, au fost asfaltaţi circa 9 mii metri pătraţi de stradă. De asemenea, au fost schimbaţi 52 de piloni pentru iluminatul stradal, care sunt prevăzuţi în programul de reabilitare şi modernizare a bulevardului.    

Reparație bd. Stefan cel Mare Chisinau

Următoarea etapă de lucrări pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt se va desfăşura pe tronsonul cuprins între străzile Bulgară – Armenească, în perioada 27 mai 2016 (ora 23.00) – până pe 30 mai 2016 (orele 05.00), cu sistarea circulaţiei transportului. 

Reparație bd. Stefan cel Mare Chisinau

Menţionăm că lucrările care se desfăşoară în prezent fac parte din cadrul I etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a 3 străzi principale din zona centrală a capitalei, str. V. Alecsandri, bd. C. Negruzzi şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt şi sunt finanțate de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 milioane euro. 

Reparație bd. Stefan cel Mare Chisinau