AUR ALUATU

FOTO// Deputaţi şi senatori AUR, în vizită în satul Aluatu din raionul Taraclia

Corina Bezer

În cadrul vizitei, care a inclus întrevedere cu primarul localităţii, Anatolie Bobici, cu directorul gimnaziului – grădiniţă „Dimitrie Cantemir”, Elena Celac, dar şi cu localnicii, au fost puse la punct mai multe proiecte de infrastructură şi amenajare a localităţii.

„Mă bucur foarte mult că deputaţii din România au ajuns în satul Aluatu, localitate care s-a bucurat în repetate rânduri de suportul fraţilor de peste Prut. Bucureştiul a alocat bani pentru grădiniţa din localitate, iar datorită donaţiilor din diaspora, am reuşit să renovăm şcoala, care risca să se dărâme. Avem planuri ambiţioase în această regiune şi sperăm că în scurt timp, localnicii se vor bucura de o biserică românească”, a declarat Vlad Bileţchi.

AUR ALUATU

„În pofida faptului că regiunea de sud a Republicii Moldova a fost, în mare parte, rusificată, există o mulţime de oameni aici care simt româneşte şi aşteaptă sprijin românesc pentru păstrarea suflului patriotic. Datorită faptului că nu au cedat, copiii din Aluatu continuă să îşi facă studiile în limba română, gimnaziul de aici fiind singurul cu predare în limba română din regiune. Vom continua proiectele frumoase, pentru că tot ce este românesc, nu piere”, a declarat deputatul AUR, Boris Volosatîi.

AUR ALUATU

Cu sprijinul „UNIREA-ODIP”, satul Aluatu s-a înfrățit anterior cu comuna Săpoca din județul Buzău, România. 

AUR ALUATU