Frontiera

(FOTO) Frontiera, mai colorată de Ziua Copiilor

Corina Bezer

Ziua a început în forță și cu multă energie pentru a ajunge în punctul de trecere Palanca înaintea micuților. Aici, doi mici „polițiști de frontieră” pregătiți cum se cuvine cu punga plină de bomboane, cărți și pălării de sărbătoare confecționate manual au colorat timpul de așteptare la trecerea frontierei. Ei le-au dorit copiilor participanți la traficul transfrontalier un sincer la mulți ani, să crească mari și frumoși, sănătoși și aibă parte de o copilărie ca-n povești.
Mesajul de felicitare pentru copiii, dar și părinților acestora de a avea puteri și dragoste în educarea   copiilor,  a răsunat astăzi în toate punctele de trecere a frontierei. 
ff
Și polițiștii de frontieră din DR Sud s-au implicat activ timp de mai multe zile în organizarea „Ziua ușilor deschise” în cele 13 sectoare subordonate Direcției.  Prichindeii s-au bucurat de excursii, concursuri interactive, expoziție cu tehnica și echipamentul din dotare. Patrupezii Poliției de Frontieră nu au lipsit de la sărbătoare, aceștia și-au etalat abilitățile printr-o serie de demonstrații specifice domeniului în care activează. Cea mai importantă parte  a evenimentului a avut loc la sediul SPF Cahul unde a fost organizată o acțiune caritabilă pentru o familie din satul Roșu, mun. Cahul cu care vicisitudinile vieții au fost nemiloase. O mamă singură ce își crește doi copii, iar unul din ei suferă de o maladie incurabilă.   

De la minunata sărbătoare nu au lipsit distracția, surprizele s-a compilat perfect cu voia bună. Și angajații Direcției regionale Nord au fost în vizite la familii cu mulți copiii, unde au încercat să aducă pe fețele copiiloor zâmbete și bucuria Zilei când omagiem copii.

ff

Polițiștii de frontieră din Direcția regională Vest au organizat câteva ore de neuitat pentru odraslele acestora chiar pe malul râului Prut. Clovni, jocuri interactive, întreceri sportive și multe dulciuri au dat o notă prietenească sărbătorii.

ggg

În Direcția regională EST, copii polițiștilor de frontieră împreună cu micuții de la Centrul comunitar de asistență socială Olănești, dar și ai unei familii cu șase frați, au petrecut timpul vesel și încărcat cu diverse activități interesante.

ddCei mai îndrăzneți s-au lăsat desenați pe față cu chipurile eroilor de povești, s-au împlicat în starturi vesele, cu tragerea sfoarei, căutarea comorii prin pădure, au sărit pe trambulină și zâmbit alături de Mickey si  Minnie Mouse. A captat atenția și a susținut mai multe prezentări câinele de serviciu Flash.

dd