ll

(FOTO) Instruire practică pentru militarii din România şi Republica Moldova în Germania

Corina Bezer

Astfel, în perioada 31 octombrie – 4 noiembrie, contingentul moldovenesc, care formează împreună cu militari români şi armeni, o companie multinaţională, se antrenează la executarea procedurilor de deblocare a obstacolelor pentru liberă circulație, controlul mulțimii, patrularea în aria de responsabilitate şi postul de observare mobilă.

Geniştii efectuează misiuni de cercetare, detectare, marcare, identificare și evaluare a condițiilor de teren, neutralizare a obiectelor explozive în teritoriu şi extragere a obiectelor explozive din încăperi prin diferite metode.

ll

De notat că în perioada 20 octombrie — 6 noiembrie curent, 90 de infanterişti şi genişti ai Armatei Naţionale participă la exerciţiul „Mission Readiness Exercise” (KFOR MRE 22), care se desfăşoară la Centrul de instruire militară din Hohenfels, Germania. 

La „Mission Readiness Exercise” se instruiesc militari din Albania, Armenia, Croaţia, Germania, Georgia, Portugalia, România, Slovenia, Spania, SUA, şi are ca scop pregătirea pentru operaţiuni internaţionale de menţinere a păcii.

llllll