Ziua Eroilor Români

(FOTO) La Țiganca a avut loc ceremonia de comemorare a eroilor români

Corina Bezer

Ceremonia a început cu un parastas în memoria ostașilor români, oficiat de un sobor de preoți, urmat de depuneri decoroane de flori cu panglici tricolore, salutul gărzii de onoare și de interpretarea imnurilor României și Republicii Moldova, relatează Radio Chișinău. 

Ziua Eroilor Români

La eveniment au fost prezenți Ambasadorul României la Chișinău, Marius Lazurca, ministrul Apărării Anatol Șalaru, atașatul militar al României în Republica Moldova, colonel Dumitru Neacşu, reprezentanți ai corpului diplomatic ai autorităţilor locale de pe ambele maluri ale Prutului dar și sute de localnici.

Ambasadorul Marius Lazurca a declarat că datorită eroilor români căzuți în lupte s-a întemeiat libertatea țării, iar generațiile viitoare le datorează recunoştinţa pentru jertfa lor supremă.

Ziua Eroilor Români

Ministrul Anatol Șalaru a prezentat în numele Armatei Naţionale onorul soldaţilor români care şi-au jertfit viaţa pentru idealurile pe care le-au avut şi ale căror nume au rămas înscrise în Cartea Gloriei Româneşti.

Ziua Eroilor Români

Amintim că în bătălia de la capul de pod Țiganca, din vara anului 1941, și-au pierdut viața mii de ostași români, fiind considerată de istorici drept cea mai mare și mai sângeroasă bătălie pentru reîntregirea Țării.

Ziua Eroilor RomâniZiua Eroilor RomâniZiua Eroilor RomâniZiua Eroilor RomâniZiua Eroilor RomâniZiua Eroilor RomâniZiua Eroilor RomâniZiua Eroilor Români