(FOTO) MAI a organizat evenimentul „Ziua generozității – bucurii pentru copii”: au participat și copiii refugiaților din Ucraina

Victoria Muntean

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a organizat sâmbătă, 30 aprilie, un eveniment pentru copiii familiilor refugiate din Ucraina și copiii angajaților din cadrul MAI, cu genericul „Ziua generozității – bucurii pentru copii”, la Grădina Botanică din Chișinău.

Potrivit reprezentanților MAI, evenimentul a fost organizat în contextul sărbătorilor pascale, dar și pentru a aduce un onor simbolic pentru angajații MAI, care lucrează în prima linie și „au văzut drama copiilor care fug de război”.

„Evenimentul a fost organizat în contextul sărbătorilor pascale, cu scopul de a crea o sărbătoare pentru copiii din Ucraina, care nu au posibilitate să fie în sânul familiei. Evenimentul este, totodată, un onor simbolic pentru angajații MAI, care fiind în prima linie, au văzut drama copiilor care fug de război, iar zâmbetele și bucuria de pe fețele lor, pe parcursul evenimentului, a fost răsplata pentru munca asiduă, depusă pe parcursul ultimelor 2 luni”, anunță MAI.

La eveniment au participat președinta țării Maia Sandu, prim-ministra Natalia Gavriliță, ministra de Interne Ana Revenco și șeful Poliției de Frontieră Rosian Vasiloi.

„A fost un eveniment frumos, în care am reușit să le oferim copiilor veniți din Ucraina un strop de bucurie, în ciuda greutăților prin care trec. Le mulțumesc angajaților MAI pentru efortul considerabil din ultimele două luni și pentru evenimentul de astăzi. Suntem, în continuare, solidari cu cetățenii ucraineni și îi încurajăm, fiind mereu cu gândul la pace”, a scris președinta Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.