Lotul olimpic al României

(FOTO) Medalie de bronz pentru lotul României la Olimpiada Internațională de Lingvistică 2019

Victoria Muntean

Reușita îi aparține lui Matei Costin Banu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), distins și în 2017 tot cu medalie de bronz, la Dublin.

Ceilalți trei membri ai echipei sunt Ilinca-Dora Andone (Colegiul Național „Tudor Vianu” din București), Luiza-Natalia Ionescu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din București) Liceul Internațional de Informatică din București) și Eric-Alexandru Moroșan (Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Botoșani). Elevii români au fost coorodonați și însoțiți de Roxana Magdalena Preda (Dincă) şi Valentina Cojocaru, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universităţii Bucureşti.

Olimpiada Internaţională de Lingvistică este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală cu durata a 6 ore şi o probă pe echipe (3 ore). Subiectele solicită operarea cu analogii, prin aplicarea elementelor de logică gramaticală şi logică matematică în procesul de înţelegere a unor texte în limbi necunoscute, pornind de la premisa că lingvistica ordonează gândirea şi reglează procesul de comunicare explicită prin construcţia de structuri care favorizează învăţarea cu uşurinţă a oricărei limbi.

La ediţia din acest an au fost prezenți 209 concurenţi (53 de echipe) din 36 de ţări din toată lumea.