Control Moldsilva

(FOTO) NEREGULI la Agenția „Moldsilva”. Ce ilegalități au fost depistate de Ministerul Mediului

Corina Bezer

În toate cele 5 parchete verificate aleatoriu s-a depistat diminuarea masei lemnoase efectiv recoltate. Astfel, au fost extrase ilegal peste 300m3 de lemn din lunca Prutului, în special plop şi ulm.

Spre exemplu, în cantonul în care activează în calitate de pădurar Mihail Mârzenco (fratele şefului OS Bujor, Valeriu Mârzenco), au fost sustraşi 111 arbori, cu masa de peste 70m3, cu prejudiciu de peste 50000 lei.

La fel, au fost reevaluate câteva parchete scoase spre licitaţie în 2016. Într-unul din aceste parchete, erau contabilizați 237 arbori, pe când, în realitate, membrii grupului de lucru au identificat 567 de arbori, cu 330 arbori mai mulți! Această diminuare de aproape 3 ori a masei lemnoase efective, demonstrează, încă o dată, corectitudinea anulării licitațiilor de tăieri rase pentru anul curent.
Toate persoanele implicate, inclusiv cele aflate în relații de rudenie, vor fi suspendate din funcție și anchetate, a declarat Ministrul Mediului, Valeriu Munteanu, pe o rețea de socializare. 

Control Moldsilva

 

Control MoldsilvaControl MoldsilvaControl MoldsilvaControl MoldsilvaControl MoldsilvaControl MoldsilvaControl Moldsilva